Kalendárium - 03.14. - Douglas Haig Young

3/14/2024
Zsanett Horváth-Müller

Douglas Haig Young jelentős kanadai politikus volt, aki 1972-től 1989-ig képviselte a Harbour Grace választókerületet a Képviselőházában. Newfodland és Labrador Progresszív Konzervatív Pártjának tagjaként Young jelentős hozzájárulást tett közösségéhez és Newfoundland és Labrador politikai tájképéhez. Politikai karrierje mellett Young temetkezési vállalkozóként is tevékenykedett, ami tanúsítja sokoldalú készségeit és érdeklődését​​.

Young 1928. április 13-án született Upper Island Cove-ban, Newfoundland és Labradorban, és 2019. március 14-én hunyt el Langley-ben, Brit Columbiában. Élete a közszolgálatnak, az üzleti életnek és a családjának szentelt életet tükröz. Young nem csak politikai munkáján keresztül, hanem személyes élete és üzleti tevékenysége révén is mélyen kapcsolódott közösségéhez. A Newfoundland és Labrador Közlekedési Minisztériumának minisztereként valószínűleg alapvető szerepet játszott a régió infrastrukturális és fejlesztési stratégiáinak alakításában​​​​.

Young életét a család, a közösség és a közszolgálat iránti elkötelezettség jellemezte. Élete későbbi szakaszában Brit Columbiába költözött, családi kötelékek és a lánya és családja iránti vágy által hajtva, ami rávilágít arra, hogy mennyire fontosnak tartotta a családi kapcsolatokat. Gyors eszéért, a helyi hírek megosztásának szeretetéért, a Masonikus Lózsához és a Shrine Templomhoz való elkötelezettségéért, valamint Newfoundland iránti megrendíthetetlen büszkeségéért emlékeznek rá. Ezek a személyes tulajdonságok, együtt a szakmai sikereivel, egy olyan ember képét rajzolják, aki mélyen elkötelezett volt gyökerei, értékei és közössége javítása iránt​​.

Douglas Haig Young élete és pályafutása betekintést nyújt Newfoundland és Labrador politikai és társadalmi történetébe a 20. század második felében, kiemelve az elkötelezett közszolgálati személyek szerepét a tartomány jövőjének alakításában.