Archívum

Hétvégi (le)elszámolás:

Izrael és a Hamas háborúban áll.

Legfrissebb információk: Az Egyesült Államok vétoval elutasította az ENSZ Biztonsági Tanácsának azonnali tűzszünetre vonatkozókövetelését Gázában, miközben továbbra is nyomást gyakorol Izraelre annak érdekében, hogy tegyen többet a palesztin civilek védelméért a heves offenzívasorán, amelyet a Hamas ellen indított az övezet teljes területén.

Issam Abdallah: Egy izraeli tank legénysége október 13-án egy Reuters újságírót megölt, és hat riportert megsebesített Libanonban, amikor két gyors egymásutáni lövést adott le Izraelből, miközben a újságírók a határokon átnyúló lövéseket filmezték – derült ki a Reuters vizsgálatából.

Villámhír:

Elektromos járműverseny: Az olcsó kínai elektromos járművek térnyerése nyomást gyakorol a hagyományos autógyártókra, akik beszállítókhoz fordulnak, az akkumulátoranyaggyártóktól a chipek előállítóiig, hogy költségeket takarítsanak meg, és gyorsabban fejlesszenek ki megfizethető elektromos járműveket, mint azt korábban tervezték.

Tesla teherautója: A Tesla Cybertruck szögletes tervezése aggodalmat kelt a biztonsági szakértőkben, mivel az elektromos pickup merev rozsdamentes acél exoskeletonja veszélyeztetheti a gyalogosokat és kerékpárosokat.

2024-es amerikai elnökválasztás:

Diktátor napja: Joe Biden elnök csillag kampányútját kezdte Kaliforniában, ahol kigúnyolta az elnöki tisztségért versengő republikánus éllovas, az egykori elnök Donald Trumpot, aki azt állította, hogy diktátor lenne már az első napján, ha újra elnök lenne.

GOP verseny: Négy amerikai elnökjelölt – a legkisebb mezőny eddig – vitázott Alabamában szerdán, mindannyian azért küzdve, hogy túléljék,és jövőre megküzdjenek Trumppal a republikánus elnökjelölésért.