Összes hír

Kalendárium- 04.26. – Melania Trump, Donald Trump elnöksége alatt az Amerikai Egyesült Államok First Lady-je volt

Szerző: | ápr 26, 2024

Melania Trump, született Melanija Knavs 1970. április 26-án a jugoszláviai Novo Mestóban (ma Szlovénia), 2017-től 2021-ig, Donald Trump elnöksége idején volt az amerikai First Lady. Louisa Adams után ő volt a második külföldi születésű First Lady.

Melania a ljubljanai egyetem elvégzése után modellkarriert futott be. 1996-ban New Yorkba költözött, ahol sikereket ért el, magazinok címlapjain és a Sports Illustrated fürdőruhás kiadásában szerepelt.

2005-ben ment hozzá Donald Trumphoz, akinek harmadik felesége lett, és 2006-ban megszületett fiuk, Barron. Melania 2006-ban amerikai állampolgár lett, miközben folytatta modellkarrierjét és bőrápolási termékek fejlesztésével foglalkozott.

Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampánya során Melania bevándorlási múltját vizsgálták, és a republikánus nemzeti konvención elmondott beszéde Michelle Obama beszédéhez való hasonlósága miatt hívta fel magára a figyelmet. First Ladyként 2018-ban elindította a Be Best kezdeményezést, amely a gyermekek jólétére összpontosít.

Melania korlátozott szerepet tartott fenn Donald 2020-as újraválasztási kampánya során. Donald Trump vereségét és a 2021. január 6-i capitoliumi támadást követően Melania nyilatkozatot adott ki, amelyben elítélte az erőszakot, de szakított a hagyományokkal és nem adott otthont a „teázásnak és túrának” az újonnan érkező First Ladyvel, Jill Bidennel.

Felhasznált forrás: https://www.britannica.com/biography/Melania-Trump

További hírek

Kína megtartotta a harmadik plenáris ülését

A kínai vezetés Pekingben megtartotta a harmadik plenáris ülését, amely a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága által szervezett fontos politikai találkozó. Az esemény célja a hosszú távú társadalmi és gazdasági stratégiák kidolgozása. Az idei ülésszak különös...

Irán: Libanon pokollá válik Izrael számára, ha támad

Egy kormányzati csúcstalálkozó alkalmával Ali Bagheri Kani azt mondta, hogy az Irán által támogatott libanoni csoportok „aktív szerepet” játszottak az Izrael elleni támadásokban és diplomáciai erőfeszítésekben, ami „szükséges elrettentő erőt” jelentett.