Összes hír

Kalendárium – 05.04. – Nikola Ljubičić prominens jugoszláv politikus és tábornok

Szerző: | máj 4, 2024

Nikola Ljubičić (1916-2005) a jugoszláv történelem jelentős alakja volt. Szerbia elnöki tisztségét töltötte be 1982 és 1984 között. A Jugoszláv Szocialista Szövetségi Köztársaság elnökségének tagja a 80-as években.  Jugoszlávia védelmi minisztere volt Tito politikai vezetése alatt. A második világháborúban Josip Broz Tito oldalán harcolt, és bátorságáért jugoszláv nemzeti hőssé nyilvánították. A Jugoszláv Néphadseregben eltöltött 41 év után négycsillagos tábornokként és védelmi miniszterként vonult nyugállományba.

Felhasznált forrás: https://www.wikiwand.com/en/Nikola_Ljubi%C4%8Di%C4%87

További hírek

Kína megtartotta a harmadik plenáris ülését

A kínai vezetés Pekingben megtartotta a harmadik plenáris ülését, amely a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága által szervezett fontos politikai találkozó. Az esemény célja a hosszú távú társadalmi és gazdasági stratégiák kidolgozása. Az idei ülésszak különös...

Irán: Libanon pokollá válik Izrael számára, ha támad

Egy kormányzati csúcstalálkozó alkalmával Ali Bagheri Kani azt mondta, hogy az Irán által támogatott libanoni csoportok „aktív szerepet” játszottak az Izrael elleni támadásokban és diplomáciai erőfeszítésekben, ami „szükséges elrettentő erőt” jelentett.