Archívum

Mi történt ma „december. 31” #2: 119 éve alakult meg a Bank of America

A Bank of America története az amerikai pénzügyi rendszer fejlődésének fontos része. A bank megalakulása az idővel változó gazdasági és pénzügyi környezethez igazodik. A vállalkozás 1904-ben alakult meg, amikor Amadeo Giannini San Franciscóban alapította a Bank of Italy nevű intézményt december 31-én. Giannini forradalmi módon az átlagos embereknek is lehetőséget adott a banki szolgáltatásokhoz való hozzáférésre, nem csak a gazdagoknak.

A bank eredetileg kisvállalkozóknak és az olasz bevándorlóknak szánta szolgáltatásait, majd kibővítette tevékenységét az egész Egyesült Államokra. A nevet 1930-ban változtatták Bank of Americára, és az intézmény folyamatosan nőtt és diverzifikálódott.

A Bank of America a második világháború után vált az egyik legnagyobb amerikai bankká, és további terjeszkedések során vált globális pénzintézetté. Ma a Bank of America a világ egyik legnagyobb pénzügyi szolgáltatója, amely széleskörű banki, befektetési és pénzügyi tanácsadási szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek.