Archívum

Napi memó: Nikki Haley kampánya 10.000-es fordulatszámon pörög, tárgyalás gázában, Navalnij temetése

Az Ukrajna elleni háború immár harmadik éve tart, a védelmi erők nagy nyomás alatt vannak. Ukrajna meglepte az embereket azzal, hogy visszaverte a sokkal nagyobb orosz hadsereget, de a nemzetközi segélyek és a katonai ellátmányok lassultak, és sok katona a nehéz tüzérségi tűzben vesztette életét. Oroszország közben lenézte az újabb amerikai szankciókat, és Vlagyimir Putyin iróniával válaszolt Joe Biden megjegyzésére.

Navalnij szóvivője szerint az orosz hatóságok három órát adtak Navalnij anyjának arra, hogy döntsön: nyilvános temetést vagy az Északi börtönben való temetést válasszon a politikus nyughelyéül. A Párizsban zajló Gázával kapcsolatos tűzszüneti tárgyalások az esélyek szerint megállítanák a harcokat és szabadon engednék a Hamas által fogva tartott túszokat.

Pennsylvaniai republikánusok aggódnak a levélszavazás miatt, míg Nikki Haley a republikánus elnökjelöltségért indulva az orosz agresszió ellen, a társadalombiztosítás reformja mellett kardoskodik, és a hiányt csökkentené. A Nvidia rekordokat döntött a piaci érték terén az AI technológia keresletének köszönhetően, míg a Boeing 737 MAX programjának vezetője távozott a cégtől.

Forrás – Reuters