Összes hír

Vajon meddig bírja pénzzel a Nyugat a Kelet harcát?

Szerző: | máj 5, 2024

Miután Oroszország 2022 februárjában megszállta Ukrajnát, a nyugati országok gyorsan felajánlották Kijevnek támogatásukat. Az Egyesült Államok vezet a katonai segélyek terén, míg Németország a legnagyobb európai adományozó és az ukrán menekültek legfőbb támogatója. Az Egyesült Államok és az Európai Unió szintén nagy összegű pénzügyi és humanitárius segélyt vállalt. Ezek a számadatok a nyilvánosan rendelkezésre bocsájtott támogatást tükrözik, és nem tartalmazzák az olyan dolgokra nyújtott támogatást, mint Ukrajna kritikus infrastruktúrájának fenntartása.

Mindazonáltal e támogatás költségei egyre magasabbak, és a közpénzek felhasználásának politikája egyre feszültebb. Egyesek még magát a stratégiát is megkérdőjelezik, különösen az Egyesült Államokban. A háborús fáradtság növekedésével és a fontos választások közeledtével nyitott kérdés, hogy a Nyugat képes-e és meddig képes-e továbbra is ilyen szintű támogatást nyújtani Ukrajnának.

Forrás – GPF

További hírek

Kijev: a NATO lője le Moszkva rakétáit

Folytatódnak az orosz légicsapások – az ukrán elnök most arra szólítja fel a Nyugatot, hogy lője le a rakétákat közvetlenül Ukrajna felett. Scholz kancellár ezt elutasította,