Az új ISS irányelvek megnövelik vajon a konzervatívok érdeklődését irányukba?

3/7/2024
Zsanett Horváth-Müller

Az ISS által kínált új proxy szavazási irányelvek a konzervatív befektetőknek szólnak, és tesztelik nézeteik népszerűségét.

A részvényesek által benyújtott javaslatok, amelyek például a vállalati védelemmel kapcsolatosak a konzervatív nézőpontokra vagy a vállalatok kapcsolatainak felülvizsgálatára Kína kormányával, általában kevesebb mint 5% támogatást kapnak.

Az eredmények feltűnően alacsonyak, figyelembe véve, hogy mennyi kritikát kapnak a vállalati környezeti, társadalmi és kormányzati (ESG) politikák.

Néhány konzervatív befektetői csoport szerint az alacsony megjelenés részben annak köszönhető, hogy ritkán kapnak támogatást a proxy tanácsadóktól. Ez tavasszal kicsit megváltozik, amint az ISS bevezeti a Pennsylvania-i Bowyer Research új irányelveit.

Bowyer megközelítését "ESG szkeptikusként" írta le, aki nagyon kevés ESG javaslatot támogat. Azt is elmondta, hogy sokkal többet fog támogatni azokból a javaslatokból, amelyeket néha "anti-ESG" javaslatoknak neveznek, például azokat, amelyek pénzügyi vállalatokat sürgetnek "debanks" döntéseik részleteinek tisztázására.

Az ISS tavaly bevezetett "táblaegyezett" irányelveinél tovább megy a Bowyer megközelítés. Az ISS nem kívánta megvitatni az új politika iránti keresletet, bár néhány nyugdíjalap nyilvánosan használta, mint például a texasi Tanári Nyugdíjrendszer és a Virginiai Nyugdíjrendszer.

Mások várakoznak. A State Street Global Advisors intézményi ügyfelei közül, akik tavaly az ISS különböző politikái közül választottak, csak az ügyfelének 5% választotta a táblaegyezett opciót mondta Lori Heinel, a cég globális vezető befektetési tisztviselője egy novemberi interjúban. Ez a lehetőség volt a harmadik legalacsonyabb arány az opciók között, mondta.

Az új lehetőségre vonatkozó ISS általi elfogadottság azt mutathatja meg, hogy az 5% -os arány alacsony volt-e azért, mert a befektetők nem vásárolták meg a konzervatív javaslatokat, vagy azért, mert a "táblaegyezett" opció nem ment elég messzire.

A konzervatívok számára az ellenállást növelik, hogy a republikánusoknak hajlamos államokban a nyilvános nyugdíjtervek kevesebb pénzzel rendelkeznek, mint a demokraták által ellenőrzött államokban. Emellett a következő politika csak közepes méretű befektetőket foglal magában a vállalatoknál.

Forrás - reuters