Hófödte rejtély: John O’Keefe halála

1/12/2024
Gábor Horváth-Müller

2022 január 29-én, a hajnal előtti órákban egy férfit holtan találták a hóviharban egy külvárosi bostoni ház előtt. Két pólót, farmert,zoknit és egy fekete Nike tornacipőt viselt. A testéhez közel a hópehelyeken üvegtörmelékek és vérfoltok voltak láthatók.

John O'Keefe Boston rendőrtisztje volt.

O'Keefe és két éve barátnője, Karen Read, azon az éjszakán korábban egy szórakozóhely túrán vettek részt. Éjfél után röviddel, a bírósági iratok szerint, a fekete Lexus terepjárójukkal elindultak egy afterpartyra egy Canton-i bostoni rendőr házához a Fairview Roadon.

Körülbelül hat órával később O'Keefe testét a ház elülső udvarán észlelték, hóval borítva. De, hogy abban a hat órában mi történt, az erősen megosztotta a 24 000 lakosú, mintegy 15 mérföldre délnyugatra fekvő Canton városkáját.

A város és a szomszédos külvárosok lakói hónapok óta vitatkoznak két lehetséges forgatókönyvről: O'Keefe-t bántalmazták-e a házban, és dobták ki, hogy a hóban haljon meg? Vagy barátnője ütötte el tragikusan az autójával?

A helyi ügyészek világossá tették álláspontjukat, vádat emeltek Read ellen másodfokú gyilkosság, ittas járművezetés miatt elkövetett haláleset és baleset helyszínéről való távozás miatt. Ő nem vallotta be magát bűnösnek, és a tárgyalása márciusra van kitűzve.

forrás - CNN