Összes podcast

Angyalok pokla? Egy igazi Donnie Brasco – interjú Jay Dobyns-szal

Szerző: | júl 3, 2023

Jay Dobyns nyugdíjas, az arizonai Tucson helyi futball csapatának vezetője. Szerető férj, családapa, barát, a szentháromság kispolgári kliséit is el lehet sütni vele kapcsolatban. Ma már.  De ez  nem volt mindig így. Korábban volt már bérgyilkos, adósságbehajtó, hajléktalan, üzletelt kábítószerrel, belekóstolt a fegyverkereskedelembe, volt piti bűnöző, de kormányellenes szélsőséges is. Bár bevallása szerint nem nagyon szeret motorozni, mégis tagja volt az egyik legkeményebb motoros bűnbandának a Hells Angelsnek is. Életéről munkájáról könyvet írt, ami magyarul is megjelent – A pokol angyala címen. Mert a sok álruha között Dobyns valójában 27 évig egy cégnek volt az alkalmazottja,  az amerikai ATF (Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives) ügynöke volt.

 

Mesélt nekünk a könyvéről, álruhákról, arról, hogyan hagyta cserben az amerikai kormány, továbbá miként változott a bűnözés az elmúlt évtizedekben az USA-ban. A lényeg, hogy ez nem Hollywood…és a végén mindenki mindenkit elárul.

 

Content retrieved from: https://www.kulpologika.hu/podacast/angyalok-pokla-egy-igazi-donnie-brasco-interju-jay-dobyns-szal.