Összes hír

Kalendárium – 04.02. – Egyiptom 53. miniszterelnöke: Sherif Ismael

Szerző: | ápr 2, 2024

Sherif Ismael Egyiptom miniszterelnökeke volt 2015-től 2018-ig, ami egy kulcsfontosságú időszak volt az ország modern történelmében, miközben Abd al-Fattáh asz-Szíszi elnök alatt dolgozott.

Ismael kormánya jelentős gazdasági reformokat hajtott végre, törekedve az ország gazdaságának stabilizálására és a nemzetközi pénzügyi intézményekkel való együttműködés erősítésére. E reformok célja a külföldi befektetések bevonzása és az állami szektor reformja volt.

Külföldpolitikájában Egyiptom fő célja a regionális stabilitás fenntartása és a terrorizmus elleni hatékony fellépés volt.

Forrás – wikimedia

További hírek

Kína megtartotta a harmadik plenáris ülését

A kínai vezetés Pekingben megtartotta a harmadik plenáris ülését, amely a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága által szervezett fontos politikai találkozó. Az esemény célja a hosszú távú társadalmi és gazdasági stratégiák kidolgozása. Az idei ülésszak különös...

Irán: Libanon pokollá válik Izrael számára, ha támad

Egy kormányzati csúcstalálkozó alkalmával Ali Bagheri Kani azt mondta, hogy az Irán által támogatott libanoni csoportok „aktív szerepet” játszottak az Izrael elleni támadásokban és diplomáciai erőfeszítésekben, ami „szükséges elrettentő erőt” jelentett.