Összes hír

Kalendárium – 04.07. – Annika, Billström, Stockholm polgármestere volt 2002 és 2006 között

Szerző: | ápr 7, 2024

Annika Billström, aki 2002 és 2006 között Stockholm polgármestere volt, aki a fejlődés, a méltányosság és az ökológiai fenntarthatóság vízióját hozta a svéd fővárosba.
Az Észak-Svédországból származó Billström 19 évesen költözött Stockholmba, és a Szociáldemokrata Párt kincstárnok-helyetteseként kezdte pályafutását.

Polgármestersége alatt Billström arra összpontosított, hogy Stockholmot Európa vezető városa legyen. Hangsúlyozta a hazai és nemzetközi vállalkozások vonzását, valamint Stockholm első számú turisztikai célponttá való átalakítását. Fontosnak tartotta azonban hangsúlyozni, hogy a növekedés nem mehet a méltányosság rovására. Billström kormánya az oktatásba, az idősgondozásba és a megfizethető lakhatásba történő beruházásokat helyezte előtérbe, valamint 20 000 új lakást tervezett. Igyekezett fejleszteni Stockholm tömegközlekedési rendszerét és előmozdítani az ökológiai fenntarthatóságot, igazodva a zöldebb jövőért tett globális erőfeszítésekhez. Hivatali ideje azonban 2006-ban véget ért, amikor a szociáldemokraták elvesztették a stockholmi választásokat.

Felhasznált forrás: http://www.citymayors.com/mayors/stockholm_mayor.html

További hírek

Kína megtartotta a harmadik plenáris ülését

A kínai vezetés Pekingben megtartotta a harmadik plenáris ülését, amely a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága által szervezett fontos politikai találkozó. Az esemény célja a hosszú távú társadalmi és gazdasági stratégiák kidolgozása. Az idei ülésszak különös...

Irán: Libanon pokollá válik Izrael számára, ha támad

Egy kormányzati csúcstalálkozó alkalmával Ali Bagheri Kani azt mondta, hogy az Irán által támogatott libanoni csoportok „aktív szerepet” játszottak az Izrael elleni támadásokban és diplomáciai erőfeszítésekben, ami „szükséges elrettentő erőt” jelentett.