Összes hír

Kalendárium – 04.10. – Frances Perkins, az Amerikai Egyesült Államok munkaügyi minisztere

Szerző: | ápr 10, 2024

Az 1880-ban született Frances Perkins az amerikai politika úttörő alakja volt. A Mount Holyoke College-ban szerzett diplomát 1902-ben. Az életét a társadalmi reformoknak szentelte. jobb munkakörülményeket szorgalmazott, különösen a nők és a gyermekek számára.

1929-ben New York állam ipari biztosa lett. Franklin D. Roosevelt  Perkinst nevezte ki munkaügyi miniszternek, ezzel ő lett az első nő az amerikai kabinet élén. Tizenkét éves hivatali ideje alatt a munkaügyi reformokat szorgalmazott.
Perkins kulcsszerepet játszott a társadalombiztosítási törvény kidolgozásában.  Roosevelt halála után két hónappal lemondott kabinetjéről. 1953-ig az Egyesült Államok közszolgálati biztosaként folytatta közszolgálatát.
Frances Perkins 1965-ben hunyt el, figyelemre méltó örökséget hagyva maga után az amerikai politikában és a társadalmi reformokban.

Felhasznált forrás: https://www.britannica.com/biography/Frances-Perkins

További hírek

Kína megtartotta a harmadik plenáris ülését

A kínai vezetés Pekingben megtartotta a harmadik plenáris ülését, amely a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága által szervezett fontos politikai találkozó. Az esemény célja a hosszú távú társadalmi és gazdasági stratégiák kidolgozása. Az idei ülésszak különös...

Irán: Libanon pokollá válik Izrael számára, ha támad

Egy kormányzati csúcstalálkozó alkalmával Ali Bagheri Kani azt mondta, hogy az Irán által támogatott libanoni csoportok „aktív szerepet” játszottak az Izrael elleni támadásokban és diplomáciai erőfeszítésekben, ami „szükséges elrettentő erőt” jelentett.