Összes hír

Kalendárium – 04.12. – Anthony S. Earl, Wisconsin volt kormányzója

Szerző: | ápr 12, 2024

Anthony S. Earl  Michigan államban született 1936-ban. 1958-ban a Michigan Állami Egyetemen szerzett alapdiplomát, majd 1961-ben majd a Chicagói Egyetemen fejezte be felsőfokú tanulmányait. Az amerikai haditengerészetnél szolgált 1961 és 1965 között. Ezt követően Earl többek között városi ügyészként dolgozott. Beválasztották Wisconsin állam közgyűlésébe, Earl kabineti pozíciókat töltött be a wisconsini közigazgatási minisztériumban és a természeti erőforrások minisztériumában. 1982-ben Wisconsin kormányzóvá választották. Kormányzósága után wisconsini Madisonban környezetvédelmi jogászként praktizált.  86 éves korában, 2023-ban hunyt el.

Felhasznált forrás: https://www.nga.org/governor/anthony-s-earl/

További hírek

Kína megtartotta a harmadik plenáris ülését

A kínai vezetés Pekingben megtartotta a harmadik plenáris ülését, amely a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága által szervezett fontos politikai találkozó. Az esemény célja a hosszú távú társadalmi és gazdasági stratégiák kidolgozása. Az idei ülésszak különös...

Irán: Libanon pokollá válik Izrael számára, ha támad

Egy kormányzati csúcstalálkozó alkalmával Ali Bagheri Kani azt mondta, hogy az Irán által támogatott libanoni csoportok „aktív szerepet” játszottak az Izrael elleni támadásokban és diplomáciai erőfeszítésekben, ami „szükséges elrettentő erőt” jelentett.