Összes hír

Kalendárium- 04.13. – Ronald Muweda Mutedi, Buganda harminchatodik uralkodója

Szerző: | ápr 13, 2024

Ronald Muwenda Mutebi  1955. április 13-án született. Az ugandai Buganda jelenlegi uralkodója. Ő Buganda harminchatodik kabakája (uralkodója), aki 1993. óta van hatalmon. Kabakaként a Ssabataka címet is viseli, ő vezeti a klánokat és a 7,5 millió bagandai kulturális vezetője. Erőfeszítéseit Buganda intézményeinek, szokásainak és kulturális gyakorlatának helyreállítására összpontosította, arra ösztönözve alattvalóit, hogy tartsák fenn azokat a hagyományokat, amelyek több mint 800 éve meghatározzák a királyságot.

Felhasznált forrás: https://gou.go.ug/people/ronald-muwenda-mutebi-ii

További hírek

Kína megtartotta a harmadik plenáris ülését

A kínai vezetés Pekingben megtartotta a harmadik plenáris ülését, amely a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága által szervezett fontos politikai találkozó. Az esemény célja a hosszú távú társadalmi és gazdasági stratégiák kidolgozása. Az idei ülésszak különös...

Irán: Libanon pokollá válik Izrael számára, ha támad

Egy kormányzati csúcstalálkozó alkalmával Ali Bagheri Kani azt mondta, hogy az Irán által támogatott libanoni csoportok „aktív szerepet” játszottak az Izrael elleni támadásokban és diplomáciai erőfeszítésekben, ami „szükséges elrettentő erőt” jelentett.