Összes hír

Kalendárium – 04.16. – Leo Tindemans, Belgium egykori miniszterelnöke

Szerző: | ápr 16, 2024

Leo Tindemans, a belga és az európai politika kiemelkedő alakja. Az 1922. áprilisában született Belgiumban. Az 1970-es években Belgium miniszterelnöke volt 1974 és 1978 között. Az uniós integráció egyik legfontosabb szószólója lett, nevezetesen az Európai Néppárt első elnökeként. Tindemanst az európai eszmék iránti elkötelezettségéért tisztelték, és befolyása túlmutatott a politikán. Politikai eredményei ellenére a belgiumi nyelvi feszültségek közepette kihívást jelentett számára a koalíciós kormányok fenntartása. Tindemans öröksége az európai egység és a politikai integritás iránti elkötelezettségről szól. 92 éves korában hunyt el.

Felhasznált forrás: https://www.politico.eu/article/leo-tindemans-belgian-prime-minister-and-eu-champion-dies/

További hírek

Kína megtartotta a harmadik plenáris ülését

A kínai vezetés Pekingben megtartotta a harmadik plenáris ülését, amely a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága által szervezett fontos politikai találkozó. Az esemény célja a hosszú távú társadalmi és gazdasági stratégiák kidolgozása. Az idei ülésszak különös...

Irán: Libanon pokollá válik Izrael számára, ha támad

Egy kormányzati csúcstalálkozó alkalmával Ali Bagheri Kani azt mondta, hogy az Irán által támogatott libanoni csoportok „aktív szerepet” játszottak az Izrael elleni támadásokban és diplomáciai erőfeszítésekben, ami „szükséges elrettentő erőt” jelentett.