Összes hír

Kalendárium – 04.21. – Thomas H. Kean, New Jersey volt kormányzója

Szerző: | ápr 21, 2024

Thomas Howard Kean 1935. április 21-én született New Yorkban, prominens családban,. Kiemelkedő karriert futott be a politikában és a tudományos életben. Kean 1982 és 1990 között New Jersey kormányzója volt, miután az államgyűlésben töltött időszakot követően figyelemre méltó jogalkotási sikereket ért el.

Kean kormányzói hivatali ideje alatt a munkahelyteremtésre, a környezetvédelemre és az oktatási reformra helyezte a hangsúlyt, beleértve a kormányzói iskolák létrehozását, valamint a tanári fizetések és képesítések javítását célzó kezdeményezéseket. 1985-ben nagy fölénnyel nyert újraválasztást. A mérsékelt republikánus vezetéséről vált ismertté.

Kormányzói ciklusa után Kean a Drew Egyetem elnöke lett, ahol az alapítványok bővítésére és az egyetemi létesítmények javítására összpontosított. Országos figyelmet kapott a 9/11 Bizottság elnökeként is, ahol a terrortámadásokhoz vezető események feltárásán dolgozott, és javaslatokat tett a nemzetbiztonsági reformra.

Jelenleg 88 éves.

Felhasznált forrás: https://governors.rutgers.edu/governor-thomas-h-kean-biography/

További hírek

Meddig számít húsnak a hús?

A laboratóriumban előállított hús az EU-ban komoly vitákat vált ki, mivel a hagyományos gazdák fenyegetést látnak benne, amit tovább fokoz, hogy az olasz Coldiretti szakszervezet és a mezőgazdasági miniszter ellenállása mellett Olaszország betiltotta a gyártását, miközben még az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság jóváhagyására vár.

Kína veszélyes nukleáris törekvései

Az USA-nak diplomáciai nyomást kell gyakorolnia Kínára a nukleáris fegyverek Dél-Koreával és Japánnal való megosztásának fenyegetésével, hogy fegyverellenőrzési tárgyalásokra kényszerítse, ezzel megakadályozva a regionális fegyverkezési versenyt és stabilizálva kelet-ázsiai régiót.