Összes hír

Kalendárium – 04.22. – Theo Waigel, Németország egykori pénzügyminisztere

Szerző: | ápr 22, 2024

Theo Waigel, a politikus és a német kormány korábbi pénzügyminisztere, aki Európa jövőjéről, Németország gazdasági szerepéről, valamint a globalizáció kihívásairól és lehetőségeiről értekezik. 1939-ben született Ursberg városában. Az 1989 és 1998 közötti hivatali ideje egybeesett az európai történelem sorsfordító pillanataival, többek között Németország újraegyesítésével és az európai integráció előrehaladásával. Kohl kancellár kabinetjének kulcsfigurájaként Theo Waigel döntő szerepet játszott ezekben a fejleményekben, beleértve Oroszország hozzájárulásának biztosítását az újraegyesített Németország NATO-tagságához és az európai politikai és monetáris uniót létrehozó Maastrichti Szerződés aláírását. Az eurót támogató Stabilitási Paktumért szállt síkra, hozzájárulva annak megvalósításához. Theo Waigel olyan témákkal foglalkozik, mint a globalizáció, az európai politika és a Brexit következményei. Jelenleg 85 éves.

Felhasznált forrás: https://londonspeakerbureau.com/speaker-profile/theo-waigel/

További hírek

Kína megtartotta a harmadik plenáris ülését

A kínai vezetés Pekingben megtartotta a harmadik plenáris ülését, amely a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága által szervezett fontos politikai találkozó. Az esemény célja a hosszú távú társadalmi és gazdasági stratégiák kidolgozása. Az idei ülésszak különös...

Irán: Libanon pokollá válik Izrael számára, ha támad

Egy kormányzati csúcstalálkozó alkalmával Ali Bagheri Kani azt mondta, hogy az Irán által támogatott libanoni csoportok „aktív szerepet” játszottak az Izrael elleni támadásokban és diplomáciai erőfeszítésekben, ami „szükséges elrettentő erőt” jelentett.