Összes hír

Kalendárium – 04.25. – Vlagyimir Zsirinovszkij, nacionalista nézetek valló radikális orosz politikus.

Szerző: | ápr 25, 2024

Az 1946-ban született Vlagyimir Zsirinovszkij orosz  nacionalista nézeteiről és ellentmondásos megjegyzéseiről volt ismert. 1989-ben társalapítója volt a szélsőjobboldali Oroszországi Liberális Demokrata Pártnak (LDPR). Zsirinovszkij provokatív kijelentéseivel, köztük a diktatúrával és a határok kiterjesztésével való fenyegetőzésével hívta fel magára a figyelmet. Zsidó gyökereiről pletykák keringtek, amelyeket tagadott. Több elnökjelöltségi pályázata ellenére soha nem szerzett jelentős támogatottságot, bár pártja választási sikereket ért el. Zsirinovszkij lázító stílusa egészen 2022-ben bekövetkezett haláláig megmaradt.

Felhasznált forrás: https://www.britannica.com/biography/Vladimir-Zhirinovsky

További hírek

Kína megtartotta a harmadik plenáris ülését

A kínai vezetés Pekingben megtartotta a harmadik plenáris ülését, amely a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága által szervezett fontos politikai találkozó. Az esemény célja a hosszú távú társadalmi és gazdasági stratégiák kidolgozása. Az idei ülésszak különös...

Irán: Libanon pokollá válik Izrael számára, ha támad

Egy kormányzati csúcstalálkozó alkalmával Ali Bagheri Kani azt mondta, hogy az Irán által támogatott libanoni csoportok „aktív szerepet” játszottak az Izrael elleni támadásokban és diplomáciai erőfeszítésekben, ami „szükséges elrettentő erőt” jelentett.