Összes hír

Kalendárium – 05.10. – Christos Yannaras görög filozófus és teológus

Szerző: | máj 10, 2024

Christos Yannaras vagy Chrestos Giannaras, az athéni Panteion Társadalom- és Politikai Tudományok Egyetemének nyugalmazott filozófiaprofesszora, a görög ortodox egyház filozófusa és teológusa.

Dr. Yannaras 1935. április 10-én született Athénban, Görögországban. Teológiát az athéni egyetemen, filozófiát pedig a németországi Bonnban és a franciaországi Párizsban tanult. A görögországi Szaloniki Arisztotelész Egyetem Teológiai Karán és a párizsi Sorbonne Egyetem Faculté des Lettres et Sciences Humaines karán szerzett filozófiai doktori fokozatot. Egyéb kitüntetések mellett a Görög Írószövetség tagjává választották.
Yannaras professzor munkásságának fő területe a görög és a nyugat-európai filozófia és hagyomány közötti különbségek tanulmányozása és kutatása. Ezek a különbségek nem korlátozódnak kizárólag az elmélet szintjére, hanem egy életmódot (praxis) is meghatároznak.

Felhasznált forrás: https://www.goodreads.com/author/show/372641.Christos_Yannaras

További hírek

Kína megtartotta a harmadik plenáris ülését

A kínai vezetés Pekingben megtartotta a harmadik plenáris ülését, amely a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága által szervezett fontos politikai találkozó. Az esemény célja a hosszú távú társadalmi és gazdasági stratégiák kidolgozása. Az idei ülésszak különös...

Irán: Libanon pokollá válik Izrael számára, ha támad

Egy kormányzati csúcstalálkozó alkalmával Ali Bagheri Kani azt mondta, hogy az Irán által támogatott libanoni csoportok „aktív szerepet” játszottak az Izrael elleni támadásokban és diplomáciai erőfeszítésekben, ami „szükséges elrettentő erőt” jelentett.