Összes hír

Kalendárium – 05.16. – Emma Rothschild történész és közgazdasági szakember

Szerző: | máj 16, 2024

Emma Rothschild az angliai Londonban született Victor Rothschild  és második felesége, Teresa Georgina Rothschild lányaként 1948-ban. Apai ágon a Rothschild család leszármazottja. 15 évesen ő lett a valaha volt legfiatalabb nő, akit felvettek az oxfordi Somerville College-ba, ahol 1967-ben diplomát szerzett filozófia, politika és közgazdaságtan szakon. A Massachusetts Institute of Technology (MIT) közgazdasági Kennedy-ösztöndíjasa volt.
Emma Rothschild a Harvard Egyetem Jeremy és Jane Knowles történészprofesszora. A Közös Történelmi és Közgazdasági Központ igazgatója, a cambridge-i Magdalene College ösztöndíjasa és a párizsi Centre d’Histoire de Sciences Po meghívott professzora. A Cambridge-i Egyetemen és a Harvardon a gazdasági, jogi és politikai eszmék cseréjével, valamint a történelmi hálózatok vizualizálásával kapcsolatos közös kutatási projektekben vesz részt. Emellett a Harvard Law School társult oktatója.

Felhasznált forrás: https://history.fas.harvard.edu/people/emma-rothschild

További hírek

Kína megtartotta a harmadik plenáris ülését

A kínai vezetés Pekingben megtartotta a harmadik plenáris ülését, amely a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága által szervezett fontos politikai találkozó. Az esemény célja a hosszú távú társadalmi és gazdasági stratégiák kidolgozása. Az idei ülésszak különös...

Irán: Libanon pokollá válik Izrael számára, ha támad

Egy kormányzati csúcstalálkozó alkalmával Ali Bagheri Kani azt mondta, hogy az Irán által támogatott libanoni csoportok „aktív szerepet” játszottak az Izrael elleni támadásokban és diplomáciai erőfeszítésekben, ami „szükséges elrettentő erőt” jelentett.