Összes hír

Kalendárium – 06.17. – Nagy Richárd szakaszvezető

Szerző: | jún 17, 2024

2004 június 14-én Irakban életét vesztette Nagy Richárd magyar szakaszvezető, amikor a konvojuk mellett pokolgép robbant. Az al-Hillah-i tábortól 70 kilométerre történt támadás során a szakaszvezető életveszélyes tüdősérülést szenvedett, és hiába viselte a golyóálló mellényét, már nem tudtak rajta segíteni a bagdadi kórházban. A támadásban egy másik katona is megsebesült, de a többi 45 katona sértetlen maradt.

Nagy Richárd 1977-ben született, hét éve szolgált a honvédségnél, és több külföldi missziót is teljesített. Halálának körülményeit vizsgáló bizottság megállapította, hogy a szállító zászlóalj katonái és parancsnokai nem tehetők felelőssé a támadásért. Juhász Ferenc honvédelmi miniszter elismerte, hogy minden biztonsági intézkedést megtettek, de a támadást nem lehetett kivédeni. Az elhunyt szakaszvezetőt a HM hősi halottjának nyilvánította, családját 400 ezer forintos gyorssegéllyel és biztosítási összeggel támogatták. Nagy Richárd holttestét 2004. június 20-án éjszaka hozták haza, és katonai tiszteletadással fogadták. Zagyvarékason, szülőfalujában helyezték örök nyugalomra. Halálának évfordulóján családtagjai és katonatársai koszorút helyeznek el sírján.

Forrás – RTL / ZOUNUK / BLIKK / YouTube

További hírek

Kína megtartotta a harmadik plenáris ülését

A kínai vezetés Pekingben megtartotta a harmadik plenáris ülését, amely a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága által szervezett fontos politikai találkozó. Az esemény célja a hosszú távú társadalmi és gazdasági stratégiák kidolgozása. Az idei ülésszak különös...

Irán: Libanon pokollá válik Izrael számára, ha támad

Egy kormányzati csúcstalálkozó alkalmával Ali Bagheri Kani azt mondta, hogy az Irán által támogatott libanoni csoportok „aktív szerepet” játszottak az Izrael elleni támadásokban és diplomáciai erőfeszítésekben, ami „szükséges elrettentő erőt” jelentett.