Archívum

Napi memó: Amerika jogosan jár el Yemenben? Iowa előválasztást tart, Ukrajna A-10 Thunderbolt rakétákat kér

Az Egyesült Államok és brit légitámadások Jemen ellen válaszul a Húszi támadásokra vörös-tengeri hajózásban gazdasági és kereskedelmi zavarokat okoztak. A Húsziak a támadásaikkal a palesztinok és a Gázai háború mellett állnak ki. Az Amerikaiakat háborúba csábították-e a Húsziak? Joe Biden elnöknek van-e jogosultsága ezeket a támadásokat végrehajtani?

Az Iowai előválasztás hideg időre számíthat, de Donald Trump támogatói a kemény mag várhatóan megjelennek. Trump komoly előnyre számít ezzel ütést bevive a két ellenfelének: Ron DeSantis-nak és Nikki Haley-nek.

Ukrajna U.S. A-10 Thunderboltokat javasol támogatás céljából. Az ország kérte szövetségeseit, hogy gyorsítsák fel a lövegtöltények szállítását. Ukrajna egy újabb nagy orosz rakétatámadást szenvedett el, és a légvédelme kevesebb támadást tudott lelőni, mint általában.

A Világgazdasági Fórumon a politikai és üzleti elit számos nehéz témáról beszél, beleértve a Gázai és Ukrajna háborúkat, kamatlábakat, adósságot, időjárást és dezinformációt. A WHO hangsúlyozza az alacsony oltási arányok negatív hatásait.

Forrás – Reuters