Archívum

Napi memó: Bajban a Boeing? A gázai helyzet fokozódik?

Az Alaska Airlines Boeing 737 MAX9-es gépe, mely a repülés közben elhagyta egy részét és lezuhant fejtörést okoz a Boeingnek. Az amerikai szabvány követelmény egy feketedobozra mindössze 2 óra adattárolásra kötelezi a gyártókat, az Európában megkövetelt 25 órányi adatrögzítéssel szemben. Éppen ezért van most bajban a TSA (Transport Security Agency) ugyanis a szükséges adatok felül lettek írva, ugyanis a problémától több mint 2 órával később történt meg a szerencsétlenség. Szakértők feltételezései szerint ezen eset a szabályok megváltoztatásához fog vezetni és az Európában használatos szabványt fogják Amerikában is alkalmazni.

Az USA külügyminisztere Anthony Blinken az Egyesült Arab Emirátusokban valamint Szaúdi Arábiában fog beszédet tartani mielőtt Izraelbe látogat a Gázai konfliktus kapcsán. Fontos, hogy az államok konstruktívan álljanak a békéhez, nehogy elterjedjen a konfliktus a térségben.

Oroszország több tucat rakétát lőtt ki Ukrajnára. Eddig 4 halálos áldozatot követelt, mely lakó és kereskedelmi övezeteket talált el.

Anders Behring Breivik a szélsőjobboldali fanatikus aki 77 emberrel végzett 2011-ben Norvégiában, most büntetésének enyhítéseként a maganzárkából való kikerülését kérte, mert az véleménye szerint sérti az alapvető emberi jogait.

Kína közleménye szerint újabb Brit S.I.S. (MI6) kémet fedeztek fel, aki a szervezeten kívülről, magánemberként szolgáltatott titkos információkat a szervezetnek.

Forrás – Reuters