Archívum

Napi memó: Izraelnek nem jött össze, Stratégioai nukleáris fegyverek fontossága Oroszországnak, ENSZ migrációtámogató gyűjtése

Izraeli tankok dél-gázai fővárosba rohantak, elérve két kórház kapuját, miközben az új év legvéresebb harcai söpörtek végig azokon a területeken, ahol több százezer elüldözött talált menedéket. Eközben az EU külügyi vezetője, Josep Borrell, kijelentette, hogy Izrael tervének, miszerint elpusztítaná Hamást Gázában, nem sikerül.

Az ukrán háború alaposan megtépázta Oroszország bizalmát hagyományos erőinek hatékonyságában, és megnövelte Moszkva számára a nem-stratégiai nukleáris fegyverek fontosságát az észak-atlanti szövetség elrettentésében és legyőzésében egy esetleges jövőbeli konfliktusban – állapította meg egy vezető nyugati gondolkodó intézet.

Az ENSZ migrációs ügynöksége idén 7,9 milliárd dollárt kíván összegyűjteni annak érdekében, hogy megerősítse a migránsok védelmét, csökkentse a kitelepítést és kibővítse a törvényes migrációs lehetőségeket.

A két, az Iráni fegyvereket szállító hajó elleni razzia során korábban e hónapban az Ádeni öbölben eltűnt két amerikai Navy SEAL katona még mindig nem került elő az alapos kutatások ellenére, és státuszukat elhunytnak minősítették.

Az indiai miniszterelnök, Narendra Modi, vezette a nagytemplom felszentelését, amelyet a hindu isten, Ram urának szentelték, egy helyen, amelyet a hindu többség a világ legnépesebb nemzetének születési helyének vélt.

Forrás – Reuters