Archívum

Napi memó: Kínai korrupcióellenes kampány, Német Eurofighter ügy, Orosz prioritások Ukrajnában

Hszi Csin-ping kínai elnök új lendületet hirdetett a korrupció elleni harcban, kijelölve a pénzügy, energia, gyógyszer és infrastruktúra szektorokat, valamint az állami vállalatokat elsődleges célpontokként.

Németország feloldotta az Eurofighter Typhoon vadászgépek eladására vonatkozó tilalmát Szaúd-Arábiának, a közép-keleti helyzet változása és a Húsi rakéták elfogása miatt.

Tádzsikisztán elnöke Iránban járt, ahol megállapodást írtak alá egy Innovációs és Technológiai Központ létrehozásáról, és célul tűzték ki a kétoldalú kereskedelem 500 millió dollárra növelését.

Az orosz védelmi miniszter, Szergej Szojgu a következő év katonai feladatairól beszélt, ideértve az atomtriád harckészültségének fenntartását és a modern fegyverellátás növelését.

Négy energiaügyi megállapodást írtak alá az Egyesült Arab Emírségek vezetőjének azerbajdzsáni látogatása során.

Etiópia hadügyminisztere Somalilandban tárgyalt katonai együttműködésről, míg Szomália elnöke Eritreában van, amely feszült kapcsolatban áll Etiópiával.

India védelmi minisztere az Egyesült Királyságban tárgyal biztonsági és védelmi együttműködésről, valamint találkozik az Egyesült Királyság védelmi vállalatainak vezetőivel.

Forrás – GPF