Összes hír

POLITICO – Az EU-s diplomata Irában börtönbe került nemi identitása titkolása okán

Szerző: | júl 3, 2024

„Johan Floderus és mostani vőlegénye, Johnathan von Fürstenmühl titokban tartották kapcsolatukat, amíg Floderus, egy svéd diplomata és Európai Unió tisztviselő Iránban volt börtönben – hogy biztonságban maradjon, mondta a pár a svéd TV4 Nyheterna interjújában.

A homoszexualitást halállal büntetik Iránban, és több ezren lettek kivégezve emiatt az 1979-es iszlám forradalom óta.

„Az ilyen hírek gyorsan terjednek. Azt gondoltam, hogy a legjobb, ha titokban tartom” – mondta Johan Floderus. „Erős érzéseim akkori barátom és mostani vőlegényem, Jonathan iránt tartottak életben” – tette hozzá a svéd TV interjújában.” – Írta a POLITICO

A cikket teljes egészében ITT lehet elérni

További hírek

Meddig számít húsnak a hús?

A laboratóriumban előállított hús az EU-ban komoly vitákat vált ki, mivel a hagyományos gazdák fenyegetést látnak benne, amit tovább fokoz, hogy az olasz Coldiretti szakszervezet és a mezőgazdasági miniszter ellenállása mellett Olaszország betiltotta a gyártását, miközben még az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság jóváhagyására vár.

Kína veszélyes nukleáris törekvései

Az USA-nak diplomáciai nyomást kell gyakorolnia Kínára a nukleáris fegyverek Dél-Koreával és Japánnal való megosztásának fenyegetésével, hogy fegyverellenőrzési tárgyalásokra kényszerítse, ezzel megakadályozva a regionális fegyverkezési versenyt és stabilizálva kelet-ázsiai régiót.