Archívum

Ron DeSantis visszalépett a 2024-es Amerikai elnökválasztásoktól

Republican presidential candidate Florida Governor Ron DeSantis speaks to guests during a campaign rally at the Thunderdome on December 2, 2023 in Newton, Iowa.

Ron DeSantis elnökjelölési kampányának kihívásokkal kellett szembenéznie az Iowai megjelenése előtti napokban.

Kezdetben tanácsadói azt javasolták neki, hogy ha Trump dominál, lépjen vissza, támogassa Trumpot, fejezze be kormányzói ciklusát, és tervezze meg a 2028-as választásokat. DeSantis ezt elutasította, ami a vereség után, az Iowa-i események után egy héttel vezetett visszavonásához.

Floridai kormányzóként folytatja, támogatja Trumpot és célként tekint a jövőbeli kormányzói ciklusra. Annak ellenére, hogy eleinte előnyben volt, DeSantis súlyos hibákat vétett, ideértve a botrányos kampányindítást és az elégtelen médiafelületet.

Pénzügyi elfuserált stratégia, csapatában történt konfliktusok és a hiányzó összefüggő üzenet hozzájárultak a bukásához.

Az Iowa-i vereség aláásta hitelességét, és felfedte a kampány valós működésének, stratégiájának és általános kampányának hiányosságait, amelyért a „Legrosszabb Republikánus Elnökjelölési Kampány Valaha” címet kapta.

Annak ellenére, hogy voltak előnyei, DeSantis kampánya egy sor rossz taktika és hiba miatt kudarcba fulladt.

Forrás – CNN