Archívum

USAID: Az ukrán ág

A legújabb USAID (Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége) információkérési (RFI) különleges értesítése Ukrajnában a Partner Liaison Security Operation (PLSO) tervezetének tervezésére kéri az érdekelt felektől a visszajelzést. A PLSO a USAID és beszállítói közötti kapcsolatokat segíti elő. A válaszokat január 15-ig kell beküldeni.

Jaimy Lewis, az Analygence konzultációs vállalat vezetője felügyeli az RFI-t a USAID Ukrainai Akvizíciós és Segélyirodájában (M/OAA).

Az Analygence más szakértői, főként beszerzési szerződés-szakértők, segítik a USAID előrelépését Ukrajnában. Többen korábban dolgoztak az ügynökség moldovai, dél-kaukázusi vagy Közel-Keleti irodáiban.

Bár az Analygence kommunikál tevékenységéről a Homeland Security Minisztérium számára, munkáját a USAID számára nem hozza nyilvánosságra, annak befolyásos lágy hatalom eszközeként a volt Szovjet Köztársaságokban. A CA&M és a Credence Management Solutions is hasonló támogatási feladatokat végez a USAID számára, míg mások, mint például a DAI, támogatják az ügynökség munkáját Ukrajna igazságügyi és gazdasági reformjaiban.

A USAID szilárdan jelen van Ukrajnában: segíti az ország kiber-infrastruktúrájának erősítését a Cisco-val és a DAI-vel. Az ügynökség támogatja a magánszféra, az agrárium és Ukrajna korrupció elleni küzdelmének fejlesztését is. A USAID ukrán ága, James Hope vezetésével, tavaly pozitív értékelést kapott egy ellenőrzés során.

Forrás – Intelligence Online